Inlägg på Nyhemsbloggen

Carl Henric Jaktlund intervjuade oss i Morip ledningsgruppen till en artikel i Dagen. Han skrev även ett inlägg på nyhemsbloggen.

Läs blogginlägget här - http://www.dagen.se/blogg/nyhemsbloggen2009/2009/06/sortera-mera#kommentarer

Artikel i Dagen 16 Juni 2009

Dags för miljöfrågorna att ta steget in på pingstarenan, på allvar. Nystartade nätverket Morip menar att det är en skyldighet gentemot skaparen och en trovärdighetsfråga gentemot omvärlden.

Morip står för "Miljö och rättvisa inom Pingst". Rättvise- och solidaritetsfrågorna har betonats på olika sätt inom pingströrelsen, utomlands genom biståndsorganisationen PMU och nationellt genom LP-verksamheten, exempelvis. Men miljöperspektivet har oftast hamnat på mellanhand, menar de.- Det finns en attityd av "Jesus ska ändå komma snart", men vi kan läsa så tydligt i Bibeln att Gud kallar oss till ett förvaltarskap av skapelsen, säger Anna Gustavsson.

Läs hela artikeln här - http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=172471

Seminarier på Nyhemsveckan 2009

Lördag 13 Juni på Nyhemsveckan - www.nyhemsveckan.se

  • Seminarium kl 12.00 (en del av Ungdomshelgen) "Rättvisa" - Victor Egerbo
  • Seminarium i Stråkenhallen kl 13.30, "Varför ska man bry sig? Om miljö och rättvisefrågor" - Jacob och Elin Hyving.

Artikel i PMU.nu #1 2009


Text: Noomi Lind, Illustration: Joakim Strandh

Genom sin livsstil som ledare vill de stärka miljöengagemanget hos pingstungdomar. Elin Hyving och Victor Egerbo menar att vi har ett tydligt ansvar för skapelsen enligt Bibeln och behöver ta det på ännu större allvar.


Elin Hyving och Victor Egerbo är ungdomsledare i Södertälje respektive Vetlanda pingstförsamling och ingår i ett nystartat nätverk med syftet att bygga upp ett större engagemang för miljö- och rättvisefrågor inom Pingst.
Elins eget intresse väcktes av boken ”Hundra sätt att rädda världen” av Johan Tell.
– Jag insåg att vi måste göra något för vår värld och att jag med enkla medel kan bidra, berättar hon.
Att vårda och förvalta naturen är ett av de uppdrag den troende fått från Gud, enligt dem.
– Jag tror att många icke kristna tycker att det borde vara självklart för dem som tror på Gud att ta hand om hans skapelse, säger Victor.


Läs hela artikeln här - http://www.pmu.se/viewNavMenu.do?menuID=26&oid=4113

Artikel i Pingst.nu 10 Juni 2009


Elin Hyving, Jacob Hyving, och Victor Egerbo är initiativtagare till miljö- och rättvisenätverket Morip. Här är de tillsammans med Anna Gustafsson, på PMU Interlife.. FOTO: ULRIKA RAMSTRAND

Kristna har ansvar
– I och med det nya uppvaknandet kring miljömedvetenhet är det viktigt att inse att vi som kristna faktiskt har ett särskilt ansvar att förvalta skapelsen. Det är ett Guds uppdrag till människan. Hur låter vi den insikten prägla våra liv? Får detta några praktiska konsekvenser för vårt förhållningssätt till andra människor och till vår jord?
   Morip kommer att finnas på flera av sommarens  konferenser och det blir lite av ett avstamp för nätverket eftersom det inte har funnits i sådana sammanhang innan.
   – Nu finns vi och vi välkomnar alla att ansluta sig till Morip, säger Victor, Elin och Jacob.Hela artikeln finns här - http://www.pingst.se/viewNavMenu.do?menuID=157&oid=5533

RSS 2.0